Keltoi 1994-2017

keltKeltové, doba laténská - Encyklopedie Keltů

3.02.6 Zpracování masa

Maso mělo v jídelníčku Keltů spíše vedlejší roli, bylo ho relativně málo.

A teď něco ke zpracování masa: známe stejné druhy zpracování masa jako vy dnes - vaříme, pečeme a udíme. Při uchovávání na horší časy si maso ještě solíme a sušíme. A taková pečínka pečená nad ohněm, nap. vepřové nebo skopové, to stojí za to.



Pečené sele nad dřevěným uhlím. Foto: V. Horák, Keltoi



Pečení zajíci či králíci. Foto: V. Horák, Keltoi

PLG_CONTENT_SHOWTAGS_TITLE Keltové

Dárci, sponzoři, dobrovolníci

Líbí se vám naše činnost? Děkujeme za každou Vaši podporu. Podívejte se na informace pro sponzory a dárce, jsou zde. Pro dobrovolníky jsou info zde, děkujeme. Seznam dárců. Budete-li chtít přispět, můžete tak učinit na uvedená čísla účtů, děkujeme.

Keltoi je členem

exarc-logocas-logo